fbpx

Wat is Tantra?

tantra koppels eindhoven

Privé Tantra koppel sessie

4 Weekse cursus

‘Ontdek Tantra’

Wat is Tantra?

 Je hebt Tantra in heel veel soorten, van heel meditatief tot heel seksueel, en alles daartussenin. Waar Tantra voor mij over gaat is verbinding. De verbinding met je eigen lichaam, emoties, en seksualiteit. De verbinding met jezelf, de verbinding met de ander, en vanuit daar ontstaat de verbinding me iets groters, iets goddelijks.

We hebben ons vaak eigen gemaakt om bepaalde stukken van onszelf weg te stoppen uit schaamte, of omdat er vroeger geen ruimte voor was. In Tantra nodigen we die stukken juist uit en leren we liefdevol naar alles van onszelf te kijken waardoor zelfliefde kan groeien.

Tantra zorgt ervoor dat je weer gaat voelen. Het beoefenen van Tantra helpt je het leven ten volste ervaren en zo ten diepste te leven.

Tantra gaat over genieten. Over ‘de drukte’ uit stappen en weer speels en onbezorgd genieten van vrijen met je geliefde, een nacht onder de sterrenhemel, dansen of net waar jouw hart warm van wordt.

Tantra is een spiritueel pad, en onderscheidt zich van andere spirituele paden doordat de ander onderdeel is van je practice, je beoefent het samen.

In Tantra werken we met seksuele energie, ook wel levensenergie. Deze energie hebben we allemaal en is vaak ‘slapend’ aanwezig in onze bekken. Wat we in Tantra doen is deze energie weer laten stromen zodat deze weer tot onze beschikking komt.

 

Tantra Koppel Sessie

Willen jullie samen kennismaken met Tantra? Spreekt het idee van een groep je niet zo aan, of past het niet in jullie agenda om een cursus of een weekend retreat te doen?

Dan is een Privé Workshop Tantra waarschijnlijk precies wat je zoekt! In drie uur neem ik je mee langs een aantal oefeningen vanuit de Tantra. Oefeningen die leiden tot meer verbinding en intimiteit. Met jezelf, en met elkaar.

In deze sessie kan je ontdekken hoe je meer verbinding kan ervaren, en hoe je intimiteit samen op een andere manier kan beleven. En je krijgt een goed beeld wat de beoefening van Tantra voor jullie en voor jullie relatie kan betekenen.

Wat kan je verwachten?

Deze privé sessie vindt plaats in een fijne praktijkruimte in Eindhoven. In deze ontspannen, veilige setting doen jullie een aantal oefeningen die je helpen om meer verbinding te ervaren en je partner door heel andere ogen te zien en te ervaren. Of je nu al 30 jaar samen bent, of elkaar nog maar net kent. Koppels van elke samenstelling zijn welkom.

In deze sessies blijft jullie kleding aan – Tantra gaat niet over seks, en dit is geen verkapte ‘seksles’. Wel gaat Tantra over seksuele energie, wat gezien wordt als levensenergie. En het gaat over intimiteit, verbinding en sensualiteit. We doen oefeningen waarbij je zal voelen dat je eigen seksuele energie meer gaat stromen, en hoe je deze seksuele energie met je partner kan uitwisselen. Inderdaad, dit kan met kleding aan!

Deze workshop kan ervoor zorgen dat je de seksualiteit tussen jullie anders zal gaan ervaren. Je krijgt hier ook een paar praktische handvatten voor mee – oefeningen die je in de privacy van jullie eigen slaapkamer kan doen, en toe kan passen tijdens het vrijen.

Is dit iets voor jullie?

Eerdere ervaring met Tantra is niet nodig – ik nem je mee op een aantal oefeningen die afgestemd zijn op jullie intentie en behoefte. Het enige wat je nodig hebt, is een nieuwsgierige blik en een bereidheid om elkaar te willen ontmoeten. Soms zal dat kwetsbaar voelen, soms ongemakkelijk. En dat is welkom. Je zult merken, dat als je bereid bent om hier bij te blijven en deze gevoelens van kwetsbaarheid, onwennigheid en ongemakkelijkheid aan te kijken – er vaak een enorme ruimte ontstaat. Die zich als vanzelf vult met liefde.

Ons basis uitgangspunt is, dat Tantra gaat over verbinding. En dat deze verbinding begint bij jezelf. Daarom starten we altijd met een geleide meditatie, die je helpt om aan te komen, de drukte van alledag even achter je te laten en te landen in je eigen lijf. Vanuit deze plek, kan je de verbinding aangaan met de ander.

Een tweede belangrijke pijler, is vertraging. Iets wat in de hectiek van alledag vaak ver te zoeken is. Veel stellen die bij mij komen, hebben veeleisende banen, een druk gezinsleven en daarnaast nog een aantal ballen hoog te houden. Het leven kan dan vaak voelen alsof je geleefd wordt, en in plaats van partners voel je je meer managers die samen de boel draaiende houden. Door te vertragen, creëer je ruimte om weer echt te voelen. Elkaar weer echt te ontmoeten.

De derde pijler, is aandacht. Er is bijna niets zo kostbaar, als iemand het geschenk geven van je oprechte onverdeelde aandacht. In onze oefeningen nodigen we je uit, om je aandacht te brengen in het ontvangen of in het geven. De liefde die hierdoor bijna als vanzelf gaat stromen, is vaak heel direct merkbaar.

Kosten

Een Privé Workshop Tantra kost €425,- Dit is inclusief thee, wat lekkers en een aantal audio- & video oefeningen die je thuis kan na afloop kan doen. Deze workshop kan je overdag bij me boeken. Het is ook mogelijk om op een avond of in het weekend een workshop te boeken, indien beschikbaar. Deze mogelijkheden zijn beperkter, dus reken op een langere wachttijd. In de avonden of in het weekend reken ik €45,- weekend toeslag.

Afspraak maken

Wil je graag een Privé Workshop Tantra boeken? Voor het maken van een afspraak, kan je het beste contact opnemen via onderstaande knop of stuur een mailtje naar gwenn@gwennvastert.nl. Je mag aangeven welke dagdelen jullie goed uitkomen. Dan stuur ik je een aantal datumvoorstellen toe en maken we een afspraak.

 

Ontdek Tantra

4 weekse basiscursus

Ben jij benieuwd wat Tantra voor jou kan betekenen? Ben je nieuwsgierig, en wil je graag kennismaken met Tantra in een veilige omgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de 4-weekse cursus staat verbinding centraal. Verbinding met jezelf, verbinding met je seksualiteit, verbinding met de ander en verbinding met het leven. En dat alles op een liefdevolle en ongedwongen manier, waarbij plezier én diepgang welkom is en we respect hebben voor elkaars grenzen.

Deze basiscursus is voor zowel mannen als vrouwen, en ervaring met tantra is niet nodig. Je mag samen komen met je partner, of een gelegenheidspartner maar dat hoeft niet. Als we oefeningen in koppels doen, roteren we steeds met oefen partners. Kom je met je partner, dan kunnen jullie alle oefeningen samen doen.

Als je wilt ontdekken op welke manieren je je kan verbinden met het leven, dan is dit een veilige en warme plek om dat te doen. Want voor mij gaat tantra vooral over plezier & verbinding – met je lijf, met jezelf, met je seksualiteit en met de ander.

In deze serie van vier lessen:

  • Leer je praktische oefeningen vanuit de Tao Tantra om seksuele energie te voelen en te laten stromen door je hele lichaam
  • Leer je over de theoretische beginselen van Tantra hoe je dit kan toepassen in je dagelijks leven
  • Voel je je energieker, vrijer in je lichaam en meer in contact met je behoeftes en verlangens
  • Leer je om je verlangens én grenzen beter te voelen en te communiceren
  • Werken we met het ‘Wheel of Consent’
  • Praten we over hoe je deze oefeningen en technieken ook toe kan passen in de slaapkamer

 

Door de avonden heen doen we individuele oefeningen en oefeningen met elkaar. Oefeningen en technieken die je helpen om meer in je lijf te komen, levensenergie te voelen en leer je hoe je deze energie kan laten stromen.

We doen oefeningen gebaseerd op geleide meditatie, qigong, ademhalingstechnieken en tantra.

Je hebt geen ervaring nodig met Tantra. Mag wel. We hebben respect voor ieders tempo en grenzen. Als we oefeningen in koppels doen, roteren we steeds met oefen partners. Kom je met je vaste partner? Dan kan je er uiteraard altijd voor kiezen om de oefening samen te doen. Tijdens deze workshop doen we geen seksuele handelingen. Ook gaan we niet uit de kleren.

Praktische zaken & kosten

Lestijden zijn van 19:30 – 22:00 en de locatie is in Eindhoven (goed bereikbaar met zowel auto als OV, met voldoende gratis parkeergelegenheid).

De kosten voor de serie van vier lessen is € 349,-

Bij deze cursus kan je zowel meedoen als koppel of als solo aanmelding. Sommige mensen hebben een partner thuis, sommigen niet. Als je je als koppel inschrijft (alle vormen & soorten koppels zijn welkom, ook gelegenheidskoppels of als je komt met een vriend of vriendin) dan zijn de kosten € 695,- per koppel. Kies dan bij het kopen van je ticket voor ‘koppel ticket’

Data

De eerstvolgende cursus vindt plaats op de volgende dinsdagavonden; 24 september, 1, 8 en 15 oktober 2024. Deze cursus is vrijwel altijd uitverkocht dus wacht niet te lang met je inschrijving.

Een paar praktische zaken die goed zijn om te weten

♡   Meedoen met een tantra workshop kan best spannend zijn! En dat is oké. We creëren een omgeving waarin je op een veilige, respectvolle en liefdevolle manier uitgenodigd wordt om net eens iets buiten je comfort zone te bewegen. Jouw grenzen worden altijd gerespecteerd, en we besteden veel aandacht aan de communicatie en afstemming rondom consent. Er vinden nooit seksuele handelingen plaats in onze workshops, en in deze basiscursus zit geen naaktheid.

♡   Kom je met je partner, dan kunnen jullie alle oefeningen samen doen. Kom je solo, dan rouleer je per oefening. We doen ook regelmatig oefeningen in een klein groepje. We zorgen voor een goede balans mannen / vrouwen / koppel / solo aanmeldingen.

♡   Eigen verantwoordelijkheid staat bovenaan. Met deze cursus zal je af en toe wat uit je comfort zone gaan, en het is belangrijk dat je goed voor jezelf kan voelen en zorgen. Zit je momenteel in een depressie, een intens therapie traject of een burn-out? Dan is dit geen geschikt moment om deel te nemen aan deze cursus. Neem bij twijfel even contact met ons op.

♡   Na aanmelden krijg je een email met alle praktische zaken op een rijtje.

♡   Je kan kosteloos annuleren tot 4 weken voorafgaand aan de cursus. Tot 2 weken voorafgaand ben je 50% van het cursusgeld verschuldigd. Als je minder dan 2 weken voor de start annuleert, brengen we het volledige bedrag in rekening. Neem altijd even contact met ons op, we denken graag met je mee om een passende oplossing te vinden – mogelijk kan je plek door iemand van de wachtlijst opgevuld worden of kan je een volgende editie meedoen.

Benieuwd geworden naar Tantra?

Ben je benieuwd geworden naar Tantra en wil je graag een Privé Tantra koppel sessie boeken voor jou en je partner?

 

Laat hiernaast een bericht met je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Win een gratis coachingsessie!

Vul je gegevens in en maak kans op een gratis coachingsessie!

Je doet mee aan de gratis coachingsessie winactie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lichaamsgerichte inspiratie ontvangen via de mail? Maar niet elke dag of elke week? Dan is deze nieuwsbrief voor jou! Vul je gegevens in en meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!